Ας γνωριστούμε καλύτερα!


Η οργανωτική επιτροπή της  Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά απαρτίζεται από μια ομάδα φοιτητών, νέων με καταγωγή από τον Λαγκαδά και τις ευρύτερες περιοχές του Δήμου και στόχος της είναι να οργανώσει και να υλοποιήσει την ιδέα της Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Λαγκαδά. 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Βάσω Κοντού

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Η Βάσω Κοντού, είναι δημότης του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, διανύοντας το τρίτο έτος των σπουδών της στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει ενεργά σε ομάδες του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών με κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσημο και είναι μέλος της ακαδημαϊκής ομάδας «Συναντήσεις Πολιτικής, Ιστορίας & Φιλοσοφίας». 

Ασχολείται με την συγγραφή επιστημονικών πολιτικών άρθρων και αυτή τη στιγμή αρθρογραφεί για την «Power Politics», στην ομάδα Διπλωματίας και Πολιτικής των Βαλκανίων. Είναι μέλος της «Greenpeace» Θεσσαλονίκης και έχει συμμετάσχει σε αρκετές προσομοιώσεις Ηνωμένων Εθνών, Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Δημοτικού Συμβουλίου. Διαθέτει γνώσεις αγγλικών και γαλλικών. Αυτή τη στιγμή, εκπονεί την πρακτική της άσκηση στην έδρα UNESCO διαπολιτισμικής πολιτικής. 

Στην πρώτη προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, συμμετέχει ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.
Γιώργος Μότζελας

Υπεύθυνος Οικονομικών

Ο Γιώργος Μόντζελας ζει στο Δήμο Λαγκαδά. Είναι τεταρτοετής φοιτητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ασχολείται ενεργά με θέματα που αφορούν τον τομέα των Οικονομικών.
Διδάσκει μαθήματα οικονομικών εθελοντικά στο κοινωνικό φροντιστήριο της Μητρόπολης του Δήμου Λαγκαδά τα τελευταία 4 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας.
Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών συνεδρίων και σεμιναρίων που αφορούν θέματα οικονομικής φύσεως σχετικά με την Οικονομία και τις πολιτικές που ασκούνται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Συμμετέχει ενεργά ως υπεύθυνος ερευνητής ομάδας σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε θέματα που αφορούν τον τομέα των Χρηματοοικονομικών. Στη διάρκεια της φοιτητικής του καριέρας ασχολήθηκε με την ανάλυση οικονομικών σκανδάλων και ζητημάτων που είχαν και έχουν αντίκτυπο στην Ελληνική οικονομία.
Αυτή την περίοδο εργάζεται σε μία πολυεθνική εταιρεία στον τομέα των αγορών και πωλήσεων.
Στην πρώτη προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, συμμετέχει ως υπεύθυνος Οικονομικών.


Δημήτρης Ματσούκας

Υπεύθυνος Social Media και επικοινωνίας

Ο Δημήτρης Ματσούκας ζει στον Λαγκαδά και είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, όπου διετέλεσε και Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών.
Ολοκλήρωσε το Master στις Διεθνείς Σπουδές του ΠΑ.ΜΑΚ. με εξειδίκευση "Ευρωπαϊκές Σπουδές & Διπλωματία", παρουσιάζοντας τη διπλωματική του με τίτλο "Η Προεδροποίηση της Πολιτικής. Η Σύχρονη Πολιτική Ηγεσία". Παράλληλα παρακολούθησε το "Professional Diploma in Digital & Social Media,Marketing " του Αμερικανικού Κολλεγίου Deree.
Εργάζεται στην Katmetal Workspace, ενώ ταυτόχρονα είναι υπεύθυνος επικοινωνίας του Ομίλου Αντισφαίρισης Λαγκαδά, Social Media Manager του Συλλόγου Αποφοίτων Αρσακείου, του ΟΑΛ, των Εκδόσεων Φερενίκη κ.α. Έχει εργαστεί σε διοργάνώσεις του Φεστιβαλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε διάφορα τμήματα.
Γνωρίζει γαλλικά & αγγλικά. 

Στην πρώτη προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, συμμετέχει ως υπεύθυνος Social Media και επικοινωνίας. 


Ιωάννης Γρηγορούδης 

Υπεύθυνος ακαδημαϊκών 

Ο Ιωάννης Γρηγορούδης κατάγεται από τον Λαγκαδά. Αυτήν την στιγμή διανύει το τέταρτο έτος των σπουδών του στην Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκού Οργανισμού Νέων Νομικών Ελλάδος(ELSA) και της Ομάδας Εναλλακτικών Τρόπων Επίλυσης Διαφορών της Νομικής ΑΠΘ (ADA).

Έχει συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό διαμεσολάβησης(ADR) στην Αθήνα και σε μοντέλα προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών σε Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα.

Οι ερευνητικές του ανησυχίες κινούνται γύρω από τον χώρο του εμπορικού, του διοικητικού και του ευρωπαϊκού δίκαιου, καθώς επίσης και στους εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης των διαφορών.

Δηλώνει ενθουσιασμένος για την διενέργεια της πρώτης Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαγκαδά στην γενέτειρα μας, ενώ είναι πεπεισμένος, όπως λέει, για την καθιέρωση ενός νέου «θεσμού».

Στην πρώτη προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, συμμετέχει στη θέση υπεύθυνου ακαδημαικών.Νέστορας Μότσος

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

Ο Νέστορας Μότσος, ζει στο Ηράκλειο Λαγκαδά. Είναι τελειόφοιτος φοιτητής στο τμήμα των Τεχνολόγων Γεωπόνων, με κατευθύνση Αγροτικής Οικονομίας, στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Σίνδου.

Έχει εργαστεί σε πολλά μαγαζιά στην θέση υπευθύνου Δημοσίων σχέσεων και αυτή τη στιγμή έχει την ίδια θέση σε γνωστό καφέ του Λαγκαδά τα τελευταία 2 περίπου χρόνια. Παράλληλα, εργάζεται ως γεωπόνος, σε κατάστημα με γεωργικά εφόδια. Γνωρίζει αγγλικά, διαθέτει γνώσεις πληροφορικής και στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τη μουσική και τη γυμναστική.

Του αρέσει να γνωρίζει νέους ανθρώπους, με τους οποίους μπορεί να ανταλλάσσει ιδέες, όπως λέει, αναπτύσσοντας τις επικοινωνιακές του δεξιότητες.  

Στην πρώτη προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, συμμετέχει στη θέση υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων. 

Δήμητρα Φαντίδου

Υπεύθυνη Οργανωτικού Συντονισμού

H Δήμητρα Φαντίδου είναι γεννημένη το 1997, στην περιοχή του Baden -Baden Württemberg της Γερμανίας. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, διανύοντας το τρίτο έτος των σπουδών της. Έχοντας καθημερινή ενασχόληση με πολλαπλά ακαδημαϊκά  ενδιαφέροντα και δραστηριότητες εντός κι εκτός της Πανεπιστημιακής Κοινότητας έχει συμμετάσχει σε Συνέδρια Προσομοιώσεων των Ηνωμένων Εθνών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και Πανελληνίου Κοινοβουλίου Νέων. 

Επιπρόσθετα, είναι μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε-Ε.Ο.Ν.Ε.Π.Ε), έχει συμμετάσχει αρκετές φορές στη διενέργεια εκδηλώσεων κοινωνικού και πολιτικού ενδιαφέροντος, καθώς έχει εργαστεί για το Goethe Institut. Ασχολείται από το 1ο της έτος με την συνδικαλιστική ενδοπανεπιστημιακή δράση, εστιάζοντας στην μη κομματικοποιημένη πολιτική δραστηριότητα των φοιτητών μέσα στο Πανεπιστήμιο. Ετοιμάζεται να εκπονήσει την πρακτική της άσκηση στον Γενικό Ελληνικό Προξενείο της Φρανκφούρτης, στη Γερμανία. 

Στην πρώτη προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, συμμετέχει στη θέση Γενικού Συντονιστή. 


Ζωή Δερμεντζόγλου

Υπεύθυνη Γραφιστικής

Η Ζωή Δερμεντζόγλου είναι 22 ετών και κάτοικος Λαγκαδά. Είναι τεταρτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και ασχολείται με γραφιστικά προγράμματα όπως το Autocad, Photoshop κ.α., καθώς και με τον σχεδιασμό ιστοσελίδων. Στον ελεύθερο της χρόνο ακούει μουσική και γράφει κώδικα δημιουργώντας μικροεφαρμογές για υπολογιστές. Της αρέσουν τα ταξίδια και η καλή παρέα.