ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Η παράταξη του Δημάρχου που κέρδισε τις εκλογές του 14' , καλείται για πρώτη φορά να διοικήσει το δέκατο μεγαλύτερο σε έκταση δήμο της Ελλάδας. Η παράταξη ζήτησε ψήφο εμπισοσύνης ως μια «ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» προκειμένου να εγκαταλειφθεί μια και καλή η μικροπολιτική της προηγούμενης διοίκησης που, ελλείψει πλάνου, οδήγησε σε δημοσιονομικά κενά και τεράστια προβλήματα. Η νέα δημοτική αρχή υποσχέθηκε ριζικές αλλαγές που ωστόσο κρίνονται εφικτές και μετρημένες. Η αντιπολίτευση δηλώνει ανήσυχη πως οι παρεμβάσεις είναι δαπανηρές με το κόστος τους να καλύπτεται με αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

Η σημερινή μείζων αντιπολίτευση κατείχε μέχρι πρότινος τα ηνία της δημοτικής αρχής. Κατηγορούνταν από την παράταξη του σημερινού δημάρχου για κατασπατάληση των χρημάτων των δημοτών και την εξάντληση των κοινοτικών κονδυλίων σε ευκαιριακά έργα με μοναδικό σκοπό την δημιουργία «εκλογικής παρακαταθήκης». Η έως τώρα πορεία τους στα έδρανα της αντίπερα όχθης χαρακτηρίζεται από διαρκείς διαμάχες με τους διοικούντες ιδίως όσον αφορά τα οικονομικά και τα μεγαλεπήβολα σχέδια. Συνηθίζει ωστόσο να στηρίζει μέτρα κοινωνικής προστασίας ή κοινωνικής σημασίας, σχέδια που αφορούν την υγιή πολιτιστική, εκπαιδευτική και αθλητική πορεία του Δήμου Λαγκαδά. Τα μέλη της αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα στον επιστημονικό και πολιτιστικό χώρο του Δήμου.

Πρόκειται για την ελάσσονα αντιπολίτευση που διαθέτει ιστορική συνέχεια χρόνων στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Λαγκαδά. Δεν έχει καταλάβει ποτέ τα ηνία του Δήμου, αυτό όμως  δεν την αποθαρρύνει να αποτελεί μια ριζοσπαστική και σταθερά αληθινή φωνή στο εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο. Δηλώνει ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και αντιμετώπισης της οικονομικής και προσφυγικής κρίσεως. Έρχεται σε αντιπαράθεση με τους διοικούντες κατηγορώντας τους πως δεν ανταποκρίνονται στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και δεν προβαίνουν σε ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Επιπλέον , εκφράζει έντονα την διαφωνία της σε οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία σε σκοπούς και δράσεις που άπτονται του γενικότερου συμφέροντος. Τα μέλη της παράταξης θεωρούνται πρωτοστάτες σε συλλογικότητες που εδράζονται στον Δήμο ενώ οι υποστηρικτές της κινούνται στον ευρύτερο αριστερό ιδεολογικό χώρο.